«Bytt ut din oljefyr med miljøvennlig altherma luft til vann varmepumpe»

Altherma HT er en komplett løsning for varmtvann og oppvarming.
Daikin leverer markedets eneste kaskade varmepumpe som gir vann til oppvarming med en temperatur opp til 80°C, selv ved -20°C ute, uten bruk av elektrisk tilleggsvarme.

  • Gir varmtvann opptil 80°C
  • Gir tappevann opptil 75°C
  • Tilpasset lav hastighet på vannet
  • Gir høy virkningsgrad
  • Enkel installasjon
  • Plassbesparende
  • Stillegående
  • Energisparende
  • Fabrikkgarantert drift ned til -25°C

Varamekapasitet

Altherma HT kommer i tre ulike varmekapasiteter, 11-14-16kW. Da systemet har inverter kompressor med trinnløs regulering av varmekapasiteten i både inne og utedelen, tilpasser selvfølgelig varmekapasiteten seg nøyaktig til varmebehovet. En Daikin Altherma HT 16kW kan direkte erstatte varmekapasiteten tilsvarende et årlig oljeforbruk på cirka 5m3. Dersom du har et høyere forbruk, har Daikin også tilsvarende løsninger for direkte utskifting av en sentralfyr.

Altherma HT

Den unike Altherma HT benytter en såkalt kaskade teknologi, hvor temperaturen løftes i to trinn. Dette blir som å ha to varmepumper koblet i serie etter hverandre. Kuldemediet R410A, som benyttes i utedelen er meget effektivt til å hente energi ved lave utetemperaturer. Kuldemediet R134A, som benyttes i innedelen er meget effektivt til å levere høye vanntemperaturer. Daikin Altherma HT utnytter de beste egenskaper ved begge kuldemedier, og kan på den måten levere opptil 80˚C vann selv ved -20˚C uten problemer.

Utekompansert settpunkt

Daikin Altherma HT har utekompansert settpunkt. Det betyr at vannet aldri varmes til en høyere temperatur enn nødvendig for å dekke fyringsbehovet. Det gir en høyest mulig årsvarmefaktor, som betyr redusert energiforbruk.

Brukervennlig betjeningspanel

Altherma HT leveres med et lettleselig og brukervennlig betjeningspanel. Det betyr at du som sluttbruker enkelt kan fyringssystemet.

Behold eksisterende radiatorer og distribusjonsrør

Daikin Altherma HT kan jobbe med en delta T på radiatorvannet opptil 15˚C. Det tilsvarer driftsforholdene for et oljefyranlegg. Dette kombinert med vanntemperaturen på 80˚C betyr at både eksisterende radiatorer og distribusjonsrør kan beholdes.

Daikin har vært et trygt valg siden 1924

Størst i bransjen
Vi har levert varmepumpeløsninger i over 80 år, og har i dag markedets bredeste sortiment. Vi konsentrerer oss om en ting: Inneklima, ingenting annet! Daikin er verdens største utvikler og leverandør av varmepumper og air conditioning.